BLAUBEERE+++Blåbärscheesecake från julafton... Sukt sukt!

jag har hört dom andas och känt hjärtat slå.Päls från secondhand för 95 kronor. Kap!!

DREAM/DIARY/ENTRIES.Några roliga, knäppa, obehagliga drömmar ur min anteckningsbok:

Min lillsyrra gick på stan med en godispåse och alla små barn i hennes ålder tog en näve var - utan att fråga

En talande katt hade skulle med en buss i Botkyrka, men han var tvungen att köpa mjölk innan så han fick rätt bråttom... 

Jag blev kittlad på halsen av totala främlingar. Kittel är ju roligt till en början, en kort stund men när det höll på så länge som det gjorde i drömmen... då blev det bara jobbigt och läskigt. 

En dröm som jag upplevde inatt, var då jag var inne på klädkedjan American Apparel för att kolla lite på kläder. Mitt i alla färgexplosioner av tights, munkjackor och bodys, lade jag märke till att det fanns ett transparent kylskåp med en tilltalande pizza bakom kassan. "Kom och köp, sa expediten!". Men den skummaste biten var ju när jag skulle gå in på deras kundtoalett (finns ens såndana?) och då blev inlåst tillsammans med ett par killar i min ålder. Ja, inget fel på dem. Vi blev inlåsta för att butikspersonalen hade utropat ett "krismöte"! Egentligen fick vi inte vara inlåsta på toaletten, men personalen var ju så snälla att de tänkte att vi var lite upptagna... tillsammans? Det minns jag inte, men detta så kallade "krismöte" kanske berodde på att pizzorna i kylskåpet var slut?! 

Jag var i ett secondhand-paradis på Östermalm, som utspelade sig exakt där en ICA-butik står i verkligheten. Jag shoppade upp mig på superbilliga cocktailklänningar och herrskor. Kanske skådade mina klädgalna ögon lite för många fina läckerbitar, men då var det ju tur i och med att butiken hade nattöppet. Och så minns jag att mamma ringde ett antal gånger för att tala om för mig att det räckte NU. 

Jag fick en rosa bil i fleece på min 18-årsdag. 

Jag var ihop med Johan Palm och vi sprang glatt hand i hand i kyrkan. Sen så gick vi ut för att skratta på en gräskulle. Han bar en grå heltäckande pyjamas. 

I en dröm hade jag extremt torra fötter och såg myggor i mitt sovrumstak. 

Jag var i simhallen och simmade längder tillsammans med pensionerade motionssimmar-tanter. Som belöning för varje längd jag simmat fick jag korv och bröd. 

En gång exploderade diskmaskinen, då jag våldförde mig på telefonen i köket och ringde mamma.  

En annan rolig dröm var när jag upptäckte att min granne hade en gigantisk chiliodling i sin trädgård. Mitt i min fascinerande uppsyn, stod jag och åt blad ur min plånbok. 

Det var cirkus i en skog, då jag var tillsammans med fritidsbarn för att kolla på showen. 

Jag och Harry Potter missade tåget (var tyvärr inte Hogwartsexpressen), då vi gick istället på spåret för att vi inte orkade vänta på nästa inkommande tåg. Och kan ni gissa vad det var för smet på spåret? Banankräm! 

Till sist en hemsk dröm, som utspelade sig i Östermalm också, precis där secondhand-paradiset befann sig. Den handlade om en tolvårig pojke som var pappa till en rysk 30-35 årig kvinnas barn. Drömmen var extremt obehaglig. Min mormor var så snäll att hon lät honom bo hos sig. 

Min favorit av dessa drömmar är den med American Apparel... vilken är er?

Brukar era drömmar "fastna" i era huvuden och leva vidare eller passerar dem bara som vilken obetydelsefull händelse som helst? Jag tycker att det är så kul med drömmar, att jag till och med har skrivit ner några av mina favoriter... några av dessa här uppe. Drömtydning kanske skulle vara något...? Fast jag vill ju inte ge upp min dröm om att bli tysk journalist! Hur som helst skulle det vara roligt om ni ville dela med er av era drömmar. Det är ofta jag tänker på vad jag drömt, ibland kan drömmarna ta upp en hel dag och då dagdrömmer jag inte alls. Inte alls. Godnatt på er!


 

Kors i byxan! Ni gissar rätt.(En gammal bild fast jag har ersatt den rutiga flanellskjortan med en ny, nästan likadan - för att jag spräckte armhålan på den när jag skulle dra den över huvudet. Och den vita baskern har mest mina småsyrror levt loppan med... den är inte så "inga-moln-på-himmelen-vit" längre, om man säger så. Nu är den mer "pistolgrå", men fin ändå).

Hejsan hopps gummigalosch! Hoppas att ni har haft en bra julafton/juldag/jullov/helgdagar, hittills. Det har jag haft, med både god mat och fina klappar och nöjda miner. Och nu är jag tillbaka här på min blogg. Den blogg som jag är mest nöjd och glad över, om jag jämför med den andra uråldriga. Den har haft sina glansdagar även om jag har den kvar (lotsoflaugh.blogg.se), ifall jag vill ta en liten nostalgitripp nån gång. Jag vet knappt hur man bloggar längre... det var ju så längesen! Då jag inte skrivit här, har jag antingen suttit med en kopp chaí-te och glufsat i mig oförskämt och olagligt många pepparkakor, varit ute och åkt pulka och gjort snöänglar med syrrorna, pluggat, lyssnat på Rammstein som övning för hörförståelsedelen i tyskan och sett "Good Bye, Lenin!" på tyska, läst tidningar och horoskop eller läst dejliga djupa romaner som "White Oleander" eller koncentrerat spärrat ögonen i rappa och osentimentalt romantiska "Fångat byte". Och nu tänker jag återuppta bloggandet igen. Eftersom jag inte har så många besökare, kommer jag inte heller få se så många sura kommentarer eller upptäcka plötsliga försvinnanden av bloggläsarna - vilket är fördelen med att andas från bloggen ett tag.   

Annars måste jag tillägga att jag har haffat en grå päls till leckerbissen, på secondhand för 95 kronor. Den ska jag ha när skolan drar igång igen. Och när det blir lite varmare slänger jag på mig den röda mockajackan, också köpt på secondhandparadiset no. 1... som jag växlar med en kavaj som jag inte köpt än, men tänker leta efter. Gärna en mörkblå! Bild på pälsen får ni se en annan dag. Imorgon förhoppningsvis. 
 

RSS 2.0