Huvudvärk kommer plötsligt.Pluggar tyskagrammatik och matte inför ett prov på måndag. Men känner en huvudvärk glida misstänkt förbi. Kanske är det den pistolgråa himlen som orsakar att det känns som om tennisbollar studsar i huvudet? Ska nog äta lite lax snart. Gott! Vad gör ni denna lördag?

SHEBANG!!!Nostalgi!

COW MADNESS.Knäppte lite knäppa bilder på vinterns senaste snöäventyr. Eller mera åt slaskhållet kanske? Och nej, jag vågar inte säga, som så många andra bloggare att våren är nära. Drömmer om att snön tar sitt pick och pack och drar i slutet av april... har jag fel?

HUMBUG.Varför ska allt vara så tuggummisegt ibland?

i beg your pardon, i never promised you a rose garden.I beg your pardon,
I never promised you a rose garden.
Along with the sunshine,
There's gotta be a little rain sometimes.
When you take, you gotta give, so live and let live,
Or let go.
I beg your pardon,
I never promised you a rose garden.


(Lynne Anderson)


musikhören.


Lite favoritlåtar på tyska!

Jag vädrar mina drömmar och låter dem svepa ut ur fönstret likt en flygande drake.
Några nya drömmar i min anteckningsbok...

På en rad har jag skrivit att jag upplevt en dröm där jag åkte in i en tunnelbana och sen in i väggen med tandställning att skylta med.

Jag och en klasskamrat var och shoppade fula pälsvästar och mulliga vantar på någon secondhandbutik.

I en dröm hade jag en pojkvän som jag var på "isbjörnssafari" med. Vi var kanske 18-20 år och satt där i bilen och körde i snön med hans döda pappa i baksätet. Inte bokstavligt död, som om vi hade mördat honom, utan han satt där bak som ett spöke. En obehaglig dröm.

Min klass dog och lärarna var utklädda till Dracula bland annat, som i en collage-film med skräck som genre. Också en hjärtdunkande och handflatssvettande dröm. 

Tell me when you hear my silence...Tell me when you hear my heart stop... (Lykke Li - Possibillities).

BARA ÄNNU EN I RADEN.Bilruta och kjolhimmel.

niemandgabmireinennamen.När man vaknar ur en dröm på morgonen...
Inser att man har slingrat sig in i täcket i sömnen...
Försöker lista ut vad drömmen handlade om och var den utspelade sig...
Gäspar bort tanken och låter den andas ut ur det dimmiga fönstret...
Fönster lika dimmiga som tankarna...
Vädrar drömmarna och låter dem andas lite lantluft...
Sträcker på sig i sängen och sätter sig upp...
Gnuggar sömn ur ögonen med handflatan...
Ser en ny dag framför sig...
Nya mål och drömmar att vädra...

forever is a long time.Twisted and mixed pictures.

I torsdags kollade jag och några kompisar på filmen "Farsan" i Stockholm. Den var hur kul som helst! Fast det roligaste inne i biosalongen, förutom alla karaktärer på duken, måste ha varit killen som satt framför mig... vilket skratt! Som vi sedan fnissade hysteriskt åt under filmens gång. På fredagen kom jag hem med en hjälm på huvudet. Eller ja, det kändes som det. Hade huvudvärk. Idag har jag inte gjort mycket alls. Tänkte äta något nu och sen läsa boken "Mamma, pappa, barn". Den är så bra! Och den har kapitel, något som den tyska boken jag lämnade tillbaka på biblioteket inte hade. Alltså, jag hade kommit en bit in i boken, och visste redan att det var tomt på kapitel. Men jag orkade bara inte läsa ut den då. Utan kapitel har man ju inga mål, så det kändes onödigt och drygt. Istället tänkte jag läsa en annan bok på tyska en annan gång, som heter "Bananenfüss", vilket betyder "Bananfötter" på svenska. Bara titeln gör ju det värt att vila ögonen på några tyska... KAPITEL.

RSS 2.0