NEU!Jag=Stamkund på Brödet & Fiskarna. Allt förutom hatten (som kommer från H&M) är secondhand.

Idag har jag förutom pluggat och gymmat, köpt en drös med kläder på secondhand. Hela tio fina kap för en femhundring! Är jättenöjd. Här uppe är ett litet smakprov. Snart blir det grillat och därefter min nya favorit inom efterättskategorin... ananaspaj! Jag vet, det låter inte så gott, men ÄR! Det tål att testas. Det tar ju bara tio minuter att sätta ihop ingredienserna, och sen in i ugnen. Där fick den dock, i alla fall då jag och några kompisar svängde ihop den sist, behållas en stund. Närmare bestämt 40 minuter. Men ja, snabbare ska det nog gå... men hur som helst, denna kaka tål att väntas på!

...och vinden ger svar...Tjollahopp! Skum men skön dag idag, slutade nämligen redan kl. tjugo över tio på morgonen, i och med att det engelska nationella provet tog slut då och engelskalärarna är i England. Och får vara hemma på fredag enligt min lärare, ja! Kort vecka denna vecka, med andra ord. S.K.Ö.N.T. Nu ska jag vila lite. Är trött. Skulle behöva lite... dunderhonung!

Sixties!Ewa Roos - Vilken härlig dag

Just nu läser jag om 60-talet på olika internetsidor, därav låten här uppe. Ungdomsrevolter, krig och Beatles speglar decenniumet! Saker som jag nu kommit fram till att jag gillar är bland annat de kända ikonerna såsom Twiggy och Grace Kelly, musiken till viss del och kläderna! Gick in på tradera och hittade måååååånga 60-tals drömmar. Oops, nu har mamma ropat på mig ett bra tag... hon vill ha hjälp med något på datorn. Teknisk mamma? Mja. Så jag får väl helt enkelt försöka slita mig bort från Lill Babs, batikfärgade tröjor och de sinnesförvirrade hippie-sarna och återgå till detta roliga arbete senare.

:) Hemstudiedag imorgon och på tisdag.

:( Mycket plugg just nu (som får speciellt stort utrymme i bloggen).

Men himlen speglar inte oss.En bra låt som jag bara råkade, helt slumpmässigt hitta när jag sökte på en annan låt.


Hade en jätteäcklig dröm inatt. Eller ja, den skedde precis innan jag kom in i djupsömn och började drömma på "riktigt" så att säga. En äcklig mardröm, då jag blev kittlad över hela kroppen av döda lik. Jag minns att jag hörde någon på toaletten (inte inne i drömvärlden utan i verkligheten) och ville ropa på mamma, men det gick liksom inte. Tog stopp. Som tur anlände det lite mer behagliga drömmar senare, då min mormor kom in i bilden. Hon ville att jag skulle börja på en matematik-kurs på kvällarna. Ja okej, den drömmen var rätt skum den också. Men om jag säger så här: Jag skulle kunna bli kittlad av de där liken (i en dröm alltså) igen, om jag som gentjänst slapp räkna matte. Hoppas att ni hade sötare drömmar än mig.

I alla fall. Idag fick vi en ny uppgift i historia som verkar vara hur kul som helst. Vi ska berätta om ett decennium mellan 50-90-talet, då jag har valt 60-talet. Ni får gärna komma med tips på vad man gjorde då/hur man klädde sig och så vidare! Man får komma i tidsstypiska kläder också, vilket jag vill göra. Alltså kan jag t.ex. vara utklädd till hippie! Kommer bli riktigt kul!

Nu ska jag vila lite för att skallen min känns som ren och skär kolsyra och min reaktionsförmåga är lika snabb och spänstig som ett tuggummi ungefär... alltså rätt segartat. Men snart blir det bakpotatis och räkor. FAB!

LEMONSQUARES.Mitt fönster (när taken fortfarande var snöbeklädda) och min favoritbok som ingår i en serie, "Delat byte" av Janet Evanovich. Läs! Men börja med "Lovligt byte" så du hänger med från början, gällande presentationer av karaktärer och miljö och så. Annars blir det skumt att läsa!

Hittills idag har jag svängt ihop något som ska likna en citronkaka. Blev mer som en paj. Men otroligt gott! Det tyckte småsyrrorna också. Annars har jag inte hunnit svänga ihop så mycket mer. Väcktes lite för tidigt imorse (för att vara påsklov), av en av mina syrror. Hon lyssnade på musik och verkade helt frälst av Paulines bidrag "Sucker for love" på mobilen. Nu ska jag kolla på "The Notebook"... har inte gjort det än nämligen!

Dust gathers on my stereo.En dag som har runnit iväg. Men det är ju påsklov så det gör inte så mycket! Har i alla fall tränat. Box blev det. Älskar boxlärarens roliga kommentarer: "Tänk på speedos och stranden nu!"... Lätt att göra magtortyr då va?

throw away...UPDATE: Jag håller på att kasta gamla blaskor just nu. Sofis mode, Solo, Chic... och mammas Amelia och Femina bokstavligen rinner ner i den svarta sopsäcken. Men inte visste jag att det skulle bli sååå många tidningar. Säkert flera hundra i och med tyngden på säcken. Blev tvungen att hälla över hälften i en ny kasse... Aja, skönt att bli av med gamla saker. Fast vissa saker KAN jag ju bara INTE slänga, som t.ex. nedklottrade skolböcker när jag var mindre och gick kanske i tvåan-trean. Eller ja, jag hade RITAT men det ser ju helt nedklottrat ut. Bilder på olika verktyg och en strumpmaskin ville jag visst uppfinna, "ifall man inte hittade likadana par på morgonen innan skolan". Sen till det bästa. Foton. Måste. Ha. Kvar. Det är ju så fina minnen! I alla fall. Ha en bra påsk allihoppa! Jag fick en läskig fräckis till aprilskämt igår... fick ni?


RSS 2.0