Flipper, flummer, fruntimmer!Solig dag idag! Jag slutade tidigt, då jag bara hade tyska nationella - sista nationella provet för denna termin! Känns skönt och efterlängtat, precis som lovet som kommer snart. Det töjer sig! Annars idag, hade treorna utklädningsdag. De gick runt i blöjor! Alltså inte som vi ettor (snart tvåor!) fick göra på vår nollning, utan de hade blöjorna på kroppen som man hade när man var liten. Hoppas vi slipper det uppdraget i trean.

Nu ska jag gå och lägga mig... kan i alla fall försöka. Syrran, i rummet intill, lyssnar nämligen på en ljudbok med skådespelaren (och författaren, som inte jag hade någon aning att han var innan) Michael Nyqvists allvarliga röst om sin barndom. "När barnet lagt sig", heter den. När jag ändå pratar (ljud)böcker, vill jag säga att jag blev nöjd med min litteraturanalys om boken "Doktor Glas" av Hjalmar Söderberg. Tänker inte jättemycket på betyget, utan att jag blev så nöjd med den. Det är precis det jag ska göra - skriva. För att då blir jag nöjd med min insats. Skämt åsido. Jag är bättre på att skriva än att prata i alla fall - när det gäller retoriken. Men bokseminarium brukar däremot gå bra. Ska ha seminarium om "Doktor Glas" på fredag. Gillar verkligen att läsa böcker! Och även reflektera om dem efteråt. Vad var det jag läste alldeles nyss, liksom?! Hmm... kanske ska bli kulturjournalist? Ja! Eller psykolog! Ja! Eller journalist! Ja! Kort och gott, mina drömmar råder det ingen brist på just nu. Så svårt att veta vad jag vill jobba med sen. Det roligaste och bästa (?) alternativet, skulle vara att förena mina intressen och drömmar i ett. Alltså, t.ex. att bli en tysk journalist (för att jag gillar att skriva och det tyska språket) eller en yogande författare (som skriver böcker om träning och hälsa, men även annat).
Nej, imorgon blir det till att reflektera över annat än böcker. Ska skriva ned lite framtidsutsikter och drömmar!

Och det sista jag vill dela med mig av innan jag släcker, är ett boktips. "Byt namn! Och andra sätt att lyckas som journalist". Den är så bra. Jag har läst några kapitel och har hittills haft väldigt svårt att stänga igen den. Det står verkligen ALLT man behöver veta för att nå framgång i den krävande och brutala, men roliga journalistbranschen. Allt ifrån till hur CV:et ska utformas, djurindelning av kollegorna och till varför, som boken antyder, man ska byta namn. Läs! Godnatt!

Kommentarer
Postat av: Jessica - Du vet att du vill kolla!

Nationaldagen idag! Ska du fira?

Jag firar med att spela bingolotto! Tycker du att ja är pensionär då?

2010-06-06 @ 10:12:42
URL: http://jessicalillsmeds.se
Postat av: Jessica - Du vet att du vill kolla!

ah ne jag går inte på bio så ja har ingen aning om vad som går och inte går

2010-06-06 @ 21:17:40
URL: http://jessicalillsmeds.se
Postat av: ellen

Mercimerci och fina bilder!

2010-06-08 @ 18:03:27
URL: http://pressanykey.blogg.se/
Postat av: Emma Brändmark

Tack!

2010-06-12 @ 17:44:13
URL: http://emmabrandmark.blogg.se/
Postat av: linnea

söta solglasögon! :)

2010-06-21 @ 14:47:51
URL: http://toutsdlinnea.blogg.se/
Postat av: bella

åååh!

2010-08-03 @ 18:55:36
URL: http://disabella.devote.se
Postat av: jenny

härliga bilder

2010-10-02 @ 14:51:24
URL: http://jennysv.blogg.se/
Postat av: Emye

åh, ge mig sommar.

2010-12-01 @ 13:09:01
URL: http://awidescreendream.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0